Torsdag

Vart med min snygging idag ;) vi har mest slappat och suttit vid datorn. Och så blev det lite kort också :) Har tvättat hela dagen med, så nu är nästan alla kläder tvättade (Y) Ska hämta lite benlindor & shabrak i stallet sen så jag får dom tvättade också, så man kan variera lite med färger ibland :) Sitter här just nu och äter chips, vääääldigt gött!
Ska snart dra ner till stallet och mocka & fixa allt inför kvällen, sen ikväll drar jag iväg och tränar på ridskolan! :)

Uteritt


Min sötnos! Idag blev det en tur i skogen, red bort till travbanan. Lotus var väldigt pigg idag, och ville gärna ha ett högt tempo. Han brukar bli lite för överpigg när det börjar bli kallt ute, så jag hoppas att han inte är allt för överpigg till heljen, eftersom vi bara tävlar en klass också, och var en månad sen vi tävla sist tror jag? Jaja det ska nog gå bra hopps jag. :) Skämde bort honom med lite morötter idag också :)

Lotus


Det var mamma som köpte Lotus till sig själv först egentligen, när han var ungefär ett halvår gammal köpte hon honom i skåne för ungefär 6000 kr. Hans mamma är en islandshäst och hans pappa är en appalosa. Han skulle egentligen bli liten häst, fast det blev han ju verkligen inte eftersom han är maxad c-ponny, och det var väll tur för mig, för annars hade jag aldrig klarat av honom :)

Jag var ju bara 6år gammal när Lotus kom till oss, då hade jag min lilla shetlandsponny jenny. Som var en svart skäck. världens goaste :) Som Lotus var väldigt kär i, fast det blir han alltid i ston har jag märkt :p Lotus var väldigt jobbig som hingst, han hoppade ur boxen en gång, så han har fått ett litet överben på ena frambenet. och en gång när mamma var iväg till ATG så var dörren fram på transporten öppen. så han hade lyckats hoppa ut ur framdörren, det är ganska otroligt tycker jag, utan en enda skråma, det som avslöjade honom var att de var lite päls från honom i dörren. Så dom ropade i högtalarna "det springer en lös nordsvensk på travbanan". och de var förståss Lotus.. fin nordsvensk jag har ;) haha. Och sen så skulle han alltid va i rumpan på andra hästar, han fattade inte när dom sa ifrån, så han fick en spark mellan ögonen en gång av ett sto. Som tur var hade hon inga skor bak, annars hade lotus inte levt nu, men han blev infekterad i hela ansiktet, och det svullnade upp så man knappt såg ögonen, han såg riktigt hemsk ut, så nu har han två bulor mellan ögonon. Det syns om man tänker på det. :P Annars hade Lotus haft ett mycket finare huvud utan dom, men jag får vara glad att han lever överhuvudtaget efter den smällen.

Det dröjde lite innan vi kunde kastrera honom, för bara ena kulan hade trillat ner, men när han var ungefär 2 år tror jag det var, så trillade den andra också ner och då kunde vi äntligen kastrera honom. Och då blev han snäll som ett lamm efter en vecka. Mamma hade med Lotus nästan jämt i lina när hon var ute och red, så han blev van mycket. Hon red till och mer ner till affären med hästarna. Så Lotus har blivit väldigt bra av det :) Han är nästan inte rädd för något.

Det var mamma som red in Lotus, och syrran fick offra sig lite också ;) Nej men han var väldigt snäll, förutom när mamma skulle ut och rida, och hon hade svanskappa på Lotus, då blev det lite rodeo när han kände att det började nypa på rumpan. Men mamma lyckades hålla sig kvar, och tog av svanskappan. Och när syrran skulle ut och rida en gång, då red jag och syrran fortfarande på ridskolan. Så dom hästarna måste man ju banka lite i sidorna för att få dom att lyssna, och det gjorde förståss syrran på lotus, och så kastade han in henne i ett träd, så ja, Lotus är väldigt känslig i sidorna.

Sen 2004 började jag rida Lotus lite, och jag kände direkt att han var perfekt till mig. Han är precis så jag vill att min häst ska vara! Så det blev mer och mer att jag red Lotus ist för min b-ponny Mojje som jag hade, som faktiskt var halvbror med Lotus, dom hade samma mamma, och han var ganska lik lotus i sättet också :) fast han var väldigt liten, och jag kände att han började bli lite för liten. Och Lotus var mycket roligare, så vi sålde Mojje.

Och då började jag att hoppträna för Fredrik Hasselberg. som gav väldigt mycket, fast det med att hoppa har inte riktigt vart min grej egentligen, jag är lite för feg eller vad man säger, gillar inte för högt iaf :p tycker mest om markarbete. Så jag gillade bäst framridningen innan hoppningen, som Lotus alltid gick bra på. Men han gillar att hoppa också såklart, han har aldrig stannat på ett hinder, bara sprungit förbi typ 2 gånger i hela sitt liv. Så kan man hitta en bättre hopphäst egenligen? :) Sen började vi tävla hoppning, och det gick kanonbra, fick flera placeringar! Tävlade som högst LB med vinst. Och vem gillar inte när det går bra :)

Sen så började jag träna mer dressyr för Elisabeth, och det började gå väldigt bra, så 2005 testade vi lite klubbdressyrer på ridskolan, och jag började fastna för dressyren mer och mer, testade våran första lokala tävling också, men den gick inte alls bra, Lotus trodde han skulle hoppa över dressyrstaketet i varje hörn, så då hade han ett väldigt tempo genom hela programmet, så det blev ungefär 58%. Och då väntade jag nästan ett helt år tills nästa start, så bara massa träning ist.

Så 2006 gjorde vi våran andra Lokala start i Sunne, en LC:1 som vi blev 2a på 67,78%, och då kände jag att detta vill jag hålla på med. Och det gick inte kombinera med hoppning och dressyr, så jag valde såklart dressyren. Och det är jag väldigt glad över. Hela året vann vi eller blev tvåa varje start nästan. Så fick en väldig kick när det går så bra :) Och Lotus älskar verkligen program, för då vet han vad som gäller. Varje gång man gör en halt och hälsning så vet han att nu är det ett program, då blir han laddad som fan :) men på ett positivt sätt, oftast. Ibland blir han fööör överladdad.

så 2007 så var det att börja lära sig skolor, o allt. eftersom varken jag eller Lotus kunde nästan ingenting, så vi har fått lära varandra. därför har det gått sakta men säkert framåt. Serpentiner hade Lotus väldigt svårt för, på träning funkade det ibland, men på tävling när han blev lite mer taggad så blev det korsgalopp och grejer. Så då fick vi gå tillbaka lite i klasserna igen, för det är ingen ide med Lotus att tävla när han tycker det är svårt. Så vi lämnade honom hos Sofia Olbacke i 2 veckor, så hon skulle lära honom serpentinerna ordentligt, eftersom hon verkligen kan, och är superduktig. Och efter det så har serpentinerna vart kanon, så vi kunde fortsätta uppåt i klasserna :) Och Lotus fortsätter att visa att han är en vinnare blev en hel del vinster & placeringar detta året också!

2008 var det mycket träning med öppnor & slutor som gällde för vi ville köra på LA:P1, eftersom vi inte kunde dom något bra häller, och byten var det en del också. Lotus hade väldigt svårt för öppnor och slutor för han är så stel i sidorna. så det tog ett tag innan jag fick ordning på dom, men har man tålamod och inte ger upp så funkar det till slut. Och LA:P1 är verkligen mitt favoritprogram, älskar när det är en ökning i slutet! och massa annat i programmet som passar mig och Lotus kanon! Och Lotus utvecklas mer och mer hela tiden och det blir massa med vinster & placeringar i år igen :)

2009 blev vårat bästa år tillsammans! lyckades få 7 vinster på nationell/elit nivå och några flera placeringar så klart ändå debuterade vi iår. Och massor av regionala vinster! körde verkligen hårt detta året. tävling i snitt varannan helg om man räknar på hela året. Om inte ännu mer. Men iaf, Lotus bara älskar det och jag med! Och många klagade på att vi tävlade så mycket och och hästen kan få ont i ryggen om man håller på så mycket. Men dom vet ju inte hur jag rider under veckodagarna, hade dom vetat det kan jag lova att ingen hade klagat att han tränar för mycket. tränade inte mer än två gånger i veckan när vi tävlade mycket, för han hålls så bra igång ändå, eftersom jag rider ut ganska mycket i skogen. och när vi tävlade som mest, gick Lotus som allra bäst. För han har lätt att bli överladdad, då blev han lagom. Ni som har sett honom på tävlingar kan nog se att min ponny inte lider, han har oftast sån jävla energi :p De märks att han älskar det!

Detta året var också vårat sista ponnyår tillsammans. Som känns väldigt tråkigt när vi precis började komma igång på den höga nivån. Men jag tänker inte sälja min sötnos för det, kommer aldrig hitta en som passar mig så bra som Lotus, och han är verkligen perfekt storlek. eftersom jag är väldigt kort. och längre blir jag inte häller. Så varför ska jag sälja honom om jag inte har några höga ambitioner. jag behöver inte tävla hur högt som hälst. Jag älskar bara att komma ut och tävla, och det gör Lotus också :)

Så 2010 skaffade vi hästlicens till Lotus, tog ett tag innan det blev av, för mamma trodde det skulle gå åt helvete så hon var inte speciellt sugen på att åka ut och tävla. Men jag tappade inte självförtroendet för oss ändå :) Så tillslut kom vi ut på våran första tävling bland storhästarna, och Lotus var ännu mera överladdad än han brukar, efetrsom det var längesen han tävlade nu :p men lyckades få en 4e placering i ena klassen, och hade han inte vart så överladdad hade vi vunnit andra :) så jag var väldigt nöjd. Mamma blev ganska överaskad också, och fick tillbaka suget, och vi åkte och tävlade ganska mycket, med flera vinster och placeringar har som bäst, 72% vinst i LA:4, 71,6% och vinst i LA:6, och en andraplats i MSV:C2 på 65% , så det funkar väldigt bra bland storhästarna, och Lotus har utvecklats så jävla mycket detta året! Har några strater kvar i år :) Sen ska vi börja lite med byten i språnget o testa någon MSV:B klass :)


Träning!



Idag lyckades jag ta mig iväg till ridskolan och träna, eftersom jag vart sjuk så har lotus fått ta det väldigt lugnt i några dagar, känns inte okej när det är tävling på söndag, så trodde verkligen att han skulle va vrång & stel, som han nästan alltid blir när man inte tränat på ett tag. Men ist så gick han asbra! jättefin och mjuk i kroppen, värsta energin, o ville göra allt! så kom inte ens på vad jag skulle göra när vi redan gjort alla övningar kanon. så kunde inte låta bli att testa ett byte i språnget i båda varv, och i ena varvet gjorde han ett asbra byte, och i andra blev det ett litet bakutsprång sen bytte han :)

Så nu känner jag mig till och med lite taggad inför söndag! :) sen efter tävlingarna är slut för året ska det börjas med byten i språnget på allvar, eftersom vi bara har småtestat dom lite. Och jag vill gärna testa lite MSV:B klasser nästa år :) skulle va väldigt kul o se hur han klarar av dom klasserna :)

Alla våra starter tillammans 2009


REG Nordhalland - 1 feb
LA:P1 - 68,18% - 1a
FEI:Inledande - 63,9% - 3a - första utanför - debut!

REG Fagersta - 28 feb
LA:Lag: 69,7% - 1a
LA:2: 69,5% - 2a

NAT Enköping - 8 mars
FEI:Lagtävlan: 61,9% - 7a
FEI:Mästerskap: 63,9% - 6a - första utanför - debut!

REG Mantorp - 28 mars
LA:P1: 72,37% - 1a
FEI:Inledande: 70% - 1a

REG Mariestad - 29 mars
LA:P1: 68,95% - 2a
LA:Lag: 72,57% - 2a

REG/NAT Grums(Lillerud) - 11 maj
FEI:Inledande: 62,37% - 9a - BUSIG!
FEI:Lagtävlan: 65,37% - 1a - första SM-kvalet
FEI:Mästerskap: 64,47% - 1a - andra SM-kvalet
Nu har vi kvalat till SM!

REG Karlstad - 18 maj
LA:Lag: 68,57% - 1a
LA:P1: 68,95% - 1a
Första omgången med laget DIV I , Vann denna omgången.

NAT Eskilstuna - 30 apr
FEI:Lagtävlan: 64,17% - 5a
FEI:Mästerskap: 63,07% - ingen placering
Jävligt djupt underlag, de funkar inte för oss :(

REG Björkliden - 3 maj
LA:P1: 68,95% - 1a
LA:Lag: 67,43% - 1a
Andra omgången med laget DIV I, vann denna omgången också.

REG Trollhättan - 9 maj
LA:P1: 58,42% - ingen placering, för pigg & springig, fast så dåligt var de verkligen inte! :o

NAT Dyltabruk - 21 maj
FEI:Lagtävlan: 64,63% - 4a - lite för busig :p
FEI:Mästerskap: 68,95% - 1a

REG Laxå - 23 maj
LA:1: 81,32% - 1a
LA:P1: 67,11% - 1a

NAT Björkliden - 30-31 maj
FEI:Lagtävlan: 65,93% - 1a
FEI:Mästerskap: 65,96% - 1a
FEI:Lagtävlan: 64,81% - 1a

REG Grums - 6 jun
LA:1: 69,47% - 1a
LA:P1: 66,32% - 1a

ELIT Eskilstuna SM - 11-13 jun
FEI:Inladande: 59,39%
FEI:Lagtävlan: 58,8%
gick skitdåligt, underlaget var ännu värre än på den nationella där, var typ som sankmark :o störande att det ska va så när det är SM! aja lotus är bäst ändå!

REG Dyltabruk - 14 jun
LA:P1: 68,95% - 1a
Sista omgången med laget DIV I, vann denna omgången. och vi vann totalt DIV I! :D

REG Insjön - 5 jul
LA:1: 71,84% - 1a
LA:4: 64,63% - 1a - debut!

Ale-Jennylund - 10 jul

LA:4: 72,2% - 1a
LA:P1: 73,16% - 1a

REG Björkliden - 19 jul
LA:1: 66,05% - 1a
LA:P1: 67,63% - 3a

REG Vikbolandet - 24 jul
LA:Lag: 60,57% - könstig domare asså :p
LA:2: 66,05% - 2a
Djupt & halkigt underlag, men inga missar.

REG Gyttorp - 7-9 aug
LA:1: 72,63% - 1a
LA:4: 66,58% - 1a
LA:P1: 67,11% - 1a
LA:4: 66,34% - 1a
LA:P1: 68,68% - 1a

NAT Kågeröd - 16 aug
LA:P1: 63,95% - första utanför placering
FEI:Lagtävlan: 61,94% - ingen placering
Första klassen var lotus helt konstig, fast det berodde nog på leran som skvätte under magen, andra klassen kändes han jättefin, förutom att han skulle ha haft lite mera power! men dom dömde ner som fan :(

REG Björkliden - 29 aug
LA:1: 68,37% - 1a
LA:P1: 63,95% - ingen placering, nerdömd som fan!!:(

REG Valsäng - 30 aug
LA:1: 59,74% - ingen placering
LA:P1: 66,58% - 1a
I första klassen var det en som red i colicting ring(savas?) som red skitnära o vifta med spöt på sin häst, precis när jag kom på kortsidan o skulle göra förvänd galopp, så lotus ble skiträdd o trodde hon skulle daska te honom med spöt, så han började ju hoppa jämfota inne på banan, så allt blev helt fel, o han blev skitspänd resten av programmet :p

REG Säffle - 5 sep
LA:2: 67,44% - 1a
LA:P1: 68,68% - 1a
VANN DM!

REG Åmål - 13 sep
LA:1: 71,32% - 1a
LA:P1: 65,26% - 1a - alldeles för ivrig & pigg!

REG Vansbro - 20 sep
FEI:Inledande: 66,58% - 1a
LA:P1: 69,30% - 1a
Vi blev 2a första omgången i eliten.

REG Hammarö - 3-4 okt

LA:P1: 67,90% - 1a
FEI:Inledande: 67,11% - 2a
LA:P2: 66,60% - ingen placering
LA:P1: 65,09% - 1a - lagklassen
vi blev 4a denna omgånen i eliten.

REG Högbo - 18 okt
LA:P1: 66,58% - 2a
FEI:Inledande: 65% - 2a
Vi blev 2a denna omgången i eliten, och totalt 3a, fattades 1p till lag-SM.

REG Lillerud - 24 okt
LA:4: 67,07% - 1a
LA:P2: 67,60% - 2a

ELIT Nordhalland Lag-SM - 30 okt
LA:4: 67,72% - 1a
FEI:Lagtävlan: 59,82%
han blev överpigg efter sista galoppökningen, så det blev lite missförstånd, o då blev han skitspänd resten av programmet som drog ner som fan :(

REG Falun - 31 okt
LA:1: 74,21% - 1a
LA:P1: 72,11% - 1a
så jävla perfekt var han idag :D

REG Rånäs - 12 dec
LA:P1: 70% - 2a
LA:P1: 70,78% - 1a

644 poäng, mest poäng i hela sverige på ridsport.se

Alla våra starter tillammans 2008



REG Jönköping - 24 feb
LA:1 - 67,11% - 4a
LA:P1 - 61,84% - 6a - debut!

REG Mariestad - 6 apr

LA:2 - 65,81% - 2a - debut!
LA:P1 - 64,74% - 5a - kvalad nationellt!

REG Konghälla - 13 apr
LB:1 - 71,72% - 1a
LA:1 - 66,05% - 1a

REG Karlstad - 20 apr
LA:1 - 67,11% - 2a
LA:P1 - 69,47% - 1a

REG Trollhättan - 27 apr
LA:Lag - 70,29% - 2a
LA:2 - 61,63% - 4a - första utanför, inte uppvärmd

REG Konghälla - 18 maj
LA:1 - 76,05% - 1a
LA:Lag - 70,29% - 1a

REG Grums - 1 jun
LA:1 - 70,26% - 1a

REG Mantorp - 14 jun
LA:Lag - 69,71% - 1a
LA:P1 - 63,42% - 4a - första utanför, djupt underlag

NAT Karlstad - 27 jun
FEI-Lagtävlan - 58,95% - 21a - debut, inte redo än! + djupt underlag

REG Björkliden -
LA:2 - 67,91% - 1a
LA:P1 - 66,05% - 2a
LA:1 - 65% - 2a - lite stel
LA:P1 - 65,79% - 2a

REG Gyttorp - 1 aug
LB:1 - 72,07% - 1a
LA:1 - 70,26% - 1a

REG Trollhättan - 31 aug
LA:2 - 71,86% - 1a
LA:P1 - 67,63% - 2a

REG Gäsene - 6 sep
LA:1 - 66,58% - 2a
LA:2 - ? - första utanför

REG Filipstad - 13 sep
LA:2 - 60,23% - 2a
LA:P1 - 66,58% - 1a
2a i DM!

REG Lillerud - 10 okt
LA:2 - 67,67% - 1a
LA:P1 - 63,42% - 7a

REG Eskilstuna - 8 nov

LA:Lag - 66,57% - 1a
LA:P1 - 64,21% - 1a - två domare

211 poäng!

Alla våra starter tillammans 2007



REG Björkliden - 29 apr
LB:1 - 70,34% - 1a
LA:1 - 63,02% - 3a

REG Trollhättan - 5 maj
LB:1 - 62,76% - 2a
LA:1 - 61,32% - 4a - första utanför

REG Dyltabruk - 19 maj   - DIV 1 första omgången

LA-Lag - 59,71% - 9a - inte redo för klassen än (serpentiner)

LOK Kristinehamn - 27 maj
LB:1 - 70% - 1a
LA:1 - 66,57% - 1a

LOK Tolita - 2 jun
LB:1 - 1a
LA:1 - 69,73% - 1a

REG Tolita - 3 jun   - DIV 1 andra omgången
LA:1 - 66,32% - 5a
LA:Lag - 58% - 23a - inte redo för klassen än (serpentiner)

LOK Alkvetten - 9 jun
LB:1 - 66,55% - 1a

REG Grums - 15 sep
LB:1 - 68,62% - 1a
LA:1 - 72,11% 1a

REG Björkliden - 29 sep - inte lagts ut på internet ÄN! dåligt
LB:1 - 62,41% - första utanför - hann inte rida fram
LA:1 - 2a

REG Säffle - 6 okt
LB:1 - 69,31% - 1a
LA:1 - 67,89% - 1a

LOK Sörmon - 21 okt
LB:1 - 65,86% - 4a
LA:1 - 4a

Alla våra starter tillammans 2006




LOK Sunne - 22 apr
LC:1 - 67,78% - 2a

LOK Björkliden - 28 apr
LC:1 - 70% - 1a
LB:1 - 68,62% - 2a

LOK Eda - 13 maj
LC:1 - 71,48% - 1a

LOK Kristinehamn - 21 maj
LB:1 - 63,45% - 1a

LOK Karlstad - 28 maj
LB:0 - 67,81% - 1a
LB:1 - 70,34% - 1a

LOK Tolita - 1 jun
LB:1 - 1a

LOK Hagfors - 11 juni

LB:0 - 66,88% - 1a
LA:1 - 64,54% - 1a - första starten!

LOK Björkliden - 18 juni

LC:1 - 74,81% - 1a
LB:1 - 69,66% - 1a

LOK Filipstad - jul
LB:1 - 68,27% - 1a

LOK Nuntorp - 13 aug
LB:0 - 2a
LB:1 - 68,28% - 1a

LOK Filipstad - 20 aug - LAG DIV II första omgången
LB:0 - 62,50% - 2a - 3 i laget - första utanför

LOK Arvika - 30 sep - LAG DIV II andra omgången
LB:1 - 1a - 2a i laget!

LOK Filipstad - 14 okt - LAG DIV II sista omgången
LB:2 - 65,67% - 1a - totalt 2a i laget!

REG Björkliden - 22 okt
LB:1 - 67,24% - 3a
LA:1 - 67,57% - 2a

Lok Hammarö - 12 nov
LB:1 - 69,31% - 1a
LA:1 - 64,87% - 1a

Hej


Ja nu har man försökt fixa iordning lite på bloggen så man kanske ska orka blogga lite ;) fy vad jobbigt det är att ändra något när man inte kan ett skit x) menmen, får se hur detta blir :) har ju haft bloggen ett år o bara gjort 2 inlägg (a) känns duktigt ;)

just nu är jag sjuk iaf :( sitter hemma hos mamma och passar lillebror mennas hon är o handlar tacos! ska bli jääävligt gött! sen ikväll blir det nog träning på ridskolan med min Lotus :)

RSS 2.0