Uteritt idag också!

Drog till stallet nästan direkt efter att jag kommit hem från skolan, gav hästarna vatten, för mat hade redan pappa slängt till dom :) Började mocka Lotus böx, som var förjävlig! Min grispelle, men dom var ju som sagt tvugna att stå inne heladagen igår, så han är förlåten ;) Mockade inte klart boxen helt för fick skynda mig att hämta Lotus så jag hann att rida innan det blev mörkt. Red bort till vårat hus och red lite på gräsmattan, i både skritt & trav, men bara typ 5 min. För jag vågar inte rida för mycket i den djupa snön, vill verkligen inte få en överansträngd häst! Men snön är ju inte så tung som tur är, så är nog inte så farligt egentligen! Men jag är hällre på den säkra sidan och tar det lungt med min pärla :)

Sen tog jag in honom i boxen en snabbis så han fick äta sitt kraftfoder, glufsa i sig friskt gjorde han också x) Fixade klart resten av boxarna, och fick lite hjälp av kusinen idag också :) Verkligen skönt när man får lite extra hjälp!

Lotus grisar gött med maten ;)

Han har sparkat ner några plaketter också x)

Min sötis :)

HAHA!

Jojo hade julpyntat lite snyggt i fönstret i sin box ;)


Uteritt i snöstormen

Efter jag sett klart på nästan hela dressyren, missade en kvart tyvärr :( var tvungen att skynda mig ner till stallet så jag hann att rida lite innan det blev kolsvart iaf. Blev förvånat att det blivit såå mycket snö! Tur att det är myssnö iaf :) Så det inte är tung kramsnö som det blir höga styltor av.

Gjorde iordning Lotus snabbt direkt när jag kom till stallet, och red runt lite ute på gården, i spår efter fyrhjulingen, så inte Lotus blir överansträngd i den djupa snön, Louise och klang följde med ut också, så klang också fick röra på sig. Jävlar vad klang älskade snön, han plogade sig fram med huvudet xD Så han hade snö i hela ansiktet :P Lotus var också väldigt glad, och han var verkligen jättelätt att hålla idag, behövde knappt ta i tyglarna överhuvudtaget :)

Men det jobbiga idag var att hästarna inte ens kunde komma ut i hagarna :( Eller det är bara Lotus som hatar att stå inne länge, dom andra hästarna verkade trivas väldigt bra i sina boxar :) Så det var verkligen välbehövligt att rida ut på honom så han blev på bättre humör, då blev han sitt vanliga glada jag igen :) sen ska jag dit och ge hästarna kvällsfodret & säkert fylla på mer vatten, så kanske jag får gå med Lotus lite på gården också, för han har antagligen tröttnat totalt på att stå inne :p Får Lotus bestämma ska man helst vara ute dygnet runt :P Han vill bara in för matens skull :P Och kanske softa en timme, men sen vill han gärna ut igen :P Så Lotus tar farfar alltid ta först när han släpper ut hästarna på morgonen, för annars river lotus ner alla plaketterna på hans boxdörr x)

Mitt snömonster :)

Muppen Klang dränker sig i snön x)

HAHAHHA så kan det gå när man kör ner hela huvudet i snön x)

Min snygging :)

Stockholm horse show

Igår kollade jag på stockholm horse show från kl 18-22. Och nyss från kl 11-12 var det hoppning. Sen kl 14:30 idag börjar äntligen dressyren! Längtar! Och hade jag haft bättre internet hade jag gärna kollat på datorn, men eftersom vi har trådlöst internet och bor typ på landet, har vi inte den bästa signalen tyvärr :(

Ridpass ute i snön

Drog till stallet och tog in Lotus direkt, fixade honom för en ridtur ute i snön :) Han var väääldigt pigg, som vanligt när vi rider ut, men jag hade det raka bettet, som är väldigt milt! Så Lotus blir lite för stark emellanåt, men han är ändå inte svår att hålla. Det gick faktiskt väldigt bra, Lotus var väldigt glad! :D Min kusin tog lite bilder när vi red :)

Tror nog inte ens jag har några ridbilder på oss i snön innan :o Blev en hel del bilder iaf :D











Apoteket

Nu ska jag skynda mig till apoteket innan det stänger! Behöver mina piller ;) Sen drar jag till stallet, och ska rida ut på Lotus, och fixa allt inför kvällen :) Ska föreökta ta lite kort idag också :)

Igår

Orkade inte skiva något inlägg igår, men fick iaf snösulor på lotus! :D Och Haddock fick snösulor fram, Carrera tog vi av skorna på ist. Känns ganska onödigt att ha skor på henne nu, eftersom vi inte kan göra så mycket ändå. Spelar ju ingen roll om hon har skor eller inte i ridhus ändå :)

Mamma hjälpte mig lite i stallet igår också, och att ta in hästarna :)

Kvällens träningspass

Drog till stallet på kvällen, mockade först och fixade med mat & vatten. Sen tog jag in hästarna ungefär vid kl 9. Och började göra iordning Lotus för att åka iväg och träna. Det drog ut på tiden en massa, lämmen på kärran hade det frusit fast spån imellan så jag fick hacka med en hovkrats en evighet tills jag fick bort det mesta. Sen äntligen kom vi iväg! Men vem glömmer inte stövlarna? Jo jag mitt klantarsel :P

Så jag tränade i mina termostövlar, som jag inte har kunnat sitta ner i traven på förut för man har inget stöd alls i dom. Men idag gick det kanon, jag kunde sitta riktigt bra i dom faktiskt :D Måste ha blivit mycket stadigare i benen sen jag började rida i syrrans gamla ridstövlar som jag inte har något stöd i alls, för dom är för stora, och korta skaft. Men det gav resultat iaf :D Mamma ska lämna in mina andra stövlar så jag kan få rida i dom igen! Dom är också lite för stora egentligen, men funkar bra ändå :) Har ändå inte råd att köpa nya :P

Lotus kändes väldigt konstig i början, eller så är det bara jag som inbillar mig, för jag är så orolig att han ska vricka sig i hagen nu när han får styltor. Han har inga snösulor än :( Men han får nog det efter heljen får jag hoppas. Usch jag vill verkligen inte ha en halt Lotus :( Men det visade sig att han bara var väldigt stel ett tag i början, eftersom det blev så jävla kallt idag! För han blev riktigt fin i slutet :) Ändå red jag utan sporrar, och världens mjukaste stövlar x) Tur man har en känsig häst. Jag rider ju aldrig med spö häller :) Tar det bara någon minut ibland så att bakbenen kommer med ordentligt. Det räcker att jag har det i handen så börjar lotus att småtrampa :P

Kom inte hem från stallet förrens halv 1 inatt :P

Min sötnos i hagen :)

Bilolycka!

Usch vad jag är trött! Men orkar inte sova, saknar min älskling! Men imorgon kommer han hem som tur är :D Åkte till Karlstad förut, och när man väl har bråttom, då ska allt krångla x) Antingen fick vi någon gammal seg kärring framför sig, och rödljuset stannade oss hela tiden, och sen när vi kom till nyängen, nej då var det världens bilkö, för det hade hänt en olycka, någon som hade åkt in i mitträcket och skrapat en bra bit, bilen såg inte så vacker ut!

Letade lite efter något snyggt jag kan ha på mig, för det är dop om en vecka ungefär, någon av älsklings släktingar :) Men jag hittade ingenting att ha på mig :( Så jävla typiskt.. Får väll ta något gammalt ändå. Om jag inte hinner hitta något tills dess. Ska nog kolla lite här i stan också, så kanske man har turen att hitta någon klätrasa ;)

Lyckades få en bild på bilolyckan.

Karlstad

Gick inget vidare igår med sovandet, somnade långt efter mina två smallville avsnitt :p Så jag vaknade inte allt för tidigt idag häller, kom inte upp ur sängen förrens kvart över 12. Och nu har jag precis fixat mig iordning, och ska nog snart med syrran till hästaffärn här i säffle. Sen följer jag med älskling till Karlstad direkt efter :) Ska köpa de sista julklapparna tänkte ja, om jag hittar något förståss :)

http://fotografgruppen.se/fotoutbildningar/

Film

Nej nu ska jag kolla på Smallville och försöka sova, så får vi se hur det går :) Godnatt!

Haha!

Ibland kan man ju bara undra vad folk lider utav xD

Sova själv :(

Usch, inatt ska jag få sova själv utan min älskling, första gången på väldigt länge. Har blivit så van att ha min snygging att hålla om. Nu är det riktigt tomt i sängen..  snyft! Tur jag har datorn i sängen iaf ;) hihihihihihiihihihi

Nej nu börjar jag bli övertrött också, kanske inte det bästa att skriva ett inlägg då ;) mohaha! Och det jobbiga är att jag antagligen får sova själv imorgon också :( buhuhuhuu.. jag får väll nörda hela natten elr nått då;)


=)

Drog till stallet vid fyra som vanligt typ. Hästarna fick middag & vatten. Sen fick jag kratsa ut hovarna medans de stog och åt också, jävlar vilka styltor! Tur Lotus och Haddock är så snälla. Men Carrera vågar jag inte kratsa hovarna i hagen eftersom jag inte riktigt litar på henne än, och det är onödigt att få en spark bara för att man ska testa.. Hon är ju ganska sprättig :p Mockade och fick hjälp med vatten & hö idag igen av kusinen :)

Som tur är ska mamma ringa rill hovis imorgon, så hoppas jag hon kommer så snart som möljligt! För jag är verkligen livrädd att Lotus ska sträcka sig, eller halka med de där styltorna :( Så kan man rida ut igen utan att behöva få styltor av minsta lilla snön!

Sen hämtade mamma mig så jag följde med hem till henne, och fick god mat! Och vi tjötade, och snokade runt på internet. Bland annat hästnet :D Åh vilken fin häst vi hittade, fast den var 170 hög. så yey för mig att sitta där uppe ;)

Potatis & kassler!

Majsan tyckte det var lika gött hon :)

Hosta!

Har fortfarande inte kunnat ta mig till skolan för att jag är så sjuk :( Behöver verkligen vara där egentligen, och jag behöver studiebidraget så jag kan köpa julklappar! Får väll se vad de blir med det nu, har vart hemma sen i fredags. Mamma tycker att vi ska åka till sjukhuset imorgon. Men det är så jävla värdelöst, dom kan ju fan ingenting :o Har iaf fått mig en riktigt bra hostmedicin med morfin, så den känns lite grann ;) Får hoppas att det hjälper, jag orkar inte hosta som en dåre längre, vaknade kl fyra inatt och bara hostade som en galning i en hel timme?! Sen lyckades jag somna om igen.

Letar julklappar

Just nu sitter jag här vid datorn och letar efter vad jag ska önska mig i julklapp.. Tror mamma hade 40% på varor från ellos.se eller nått, vore gött! :D hittat en del jag är sugen på där isf!

Eftersom mitt externa minne gick sönder så är jag sugen på ett nytt! Vill ju gärna kunna spara lite grejer, behöver specillt plats för mina bilder! Även om en hel del försvann när minnet gick sönder.. :( så jag ska inte göra samma misstag denna gången att bara ha bilderna sparat på ett ställe.

http://cdon.se/hemelektronik/transcend_hdd_storejet_2.5%27_640gb_usb3-10783563 <--- står info om den här!


Sen så behöver jag en extra blixt till min canon systemkamera, så denna är jag väldigt sugen på! Ska kolla runt lite mer om det är stor skillnad på priset, så man inte betalar mer än nödvändigt ;)

http://www.netonnet.se/art/foto/blixt/blixt-canon/Canon-Speedlite430EXIIledtal43/116863.4574/ <---- info om den här


=D

Lillebror & älskling :)




Träning!

Äntligen kom jag iväg och tränade idag, har varit så dålig några dagar nu så har verkligen inte orkat, är fortfarande väldigt sjuk och hostar sönder, hade till och med extrem träningsverk i magen imorse när jag vaknade för jag hostat så :(

Drog till stallet vid kl fyra ungefär så hästarna fick middag och vatten, sen mockade jag, och fick hjälp av min kusin Louise med maten & vattnet. sköönt. Orkar verkligen inte fixa åt tre hästar när jag är så dålig, hon hjälpte mig lite igår också :) Sen så fick jag pappa att köra mig till ridhuset under pausen, var där ungefär kl sex. Louise följde med som papparatsi också ;D haha. Jag har inte fått någon att ta kort på oss på en månad nu? typ. Så jag kände att det var dax nu ;) Tur att man har en frivillig med sig för en gångs skull också. Mamma surar varje gång jag frågar henne om hon vill ta några bilder :P Men jag vill ju så gärna ha kort på min sötnos!

Lotus gick iaf kanonbra idag! Jag trodde han skulle vara sur och stel. Men ist var han positiv och faktiskt hyfsat mjuk i kroppen för att inte ha tränat sen i torsdags :) Så det var nog träningen för Johan som satt kvar lite :) den ger så jävla mycket för oss. Lotus är skitbra en lång tid efter :) Så Johan Ekenberg rekomenderar jag starkt :) Lotus var väldigt pigg idag, så jag hann inte riktigt med hela tiden eftersom jag är väldigt seg :P Men han är så jävla mysig :) Och eftersom vi började med byten på allvar i torsdags, så börjar Lotus att studsa lite i galoppen ibland för han tror han ska göra ett byte x) Så nu måste jag vara extra tydlig med hjälperna för att han inte ska missförstå mig men ändå mycket försiktigare än vanligt, för han är så jävla känslig!  Men det kommer antagligen bli bättre sen när han förstår ordentligt med bytena.








Lotus vill ha sin kvällsmat! ;)

MSN

Ja idag satte jag mig vid msn första gången på typ 1 år? x) får nog vara lite mer aktiv känner ja ;) ska ta bort alla turkar som lyckas adda mig helatiden :o och sen börja använda den igen! wiiiie

Adda! [email protected]

Folksam Riders Cup

Har ju helt totalt glömt bort att berätta att de ringde från hippson när jag var i ullared, och berättade att jag & Lotus vunnit folsam riders cup LA/MSVC 2010 :D Inte så illa att vinna de mot hästarna :D Fick biljett till ryttargalan i stockholm, men jag tackade nej, och får något annat värt (1500kr) som jag tror var ett smycke. Menmen är det inte snyggt kan jag alltid ge bort det i julklapp ;) Synd att man inte kunde få presentkort ist :) Fast jag ska väll inte klaga förens jag fått priset x) Får ett segertäcke, rosett & plakett också:)


Nova

Syrrans lilla söta bebis Nova var på gött humör igår :)


Seeeg..

Ligger i sängen och hostar som fan :( Tog en treo men den verkar inte hjälpa.. Eldar som en dåre också, fyfan vad kallt det var när jag vaknade förut! Börjar komma lite värme nu iaf :) Lyssnar på musik och uppdaterar en massa, har ju inget bättre för mig så :) Måste dra mig till stallet om inte allt för länge också, lär ju aldrig bli frisk när man måste va i stallet i flera timmar i kylan :P Menmen det är ju ett måste. Ibland känner man verkligen inte för att ha hästar :p

Katterna

Det här är våra katter här hos pappa, haft dom i sju år nu tror jag och haft de sen dom var bebisar. Hittade dom i farmor & farfars lada, uppe i höet! För farmor berättade att deras katt hade fått bebisar, och trodde hon hade lagt dom där uppe. Så jag kunde ju inte låta bli att kolla lite snabbt iaf, och där i hörnet under allt hö hittade jag dessa två sötnosarna. Och jag fastnade mest för den svarta av någon anledning så den fick bli min som jag döpte till Eddie, fast det är en tjej, så jag vet inte riktigt hur jag tänkte. men det var ju några antal år sen så jag får väll skylla på det ;) Och syrran fick den andra som hon döpte till Miffo, fråga mig inte varför för det vet jag inte x)

Dom kommer väldigt bra överens, mys mot varann jämt :) Kelsjuka, men behöver inte ha överdrivet mycket uppmärksamhet, men tackar aldrig nej :) Och fångar allt som rör sig, som tur är, finns mycket ormar här runt omkring, så dom äter de upp! Och smart är min svartis också, hon klättrade upp i trädet och satte sig på taket på fågelboet och väntade på att fågeln skulle flyga ut så hon kunde ta den. Vilken jävel va ;) Och när den gråa hade kattungar, så ville hon ju vara snäll och ge dom lite extra mat. så hon bärde in en halv ekorre och la hos dom. Gissa om det var äckligt för mig att ta bort den! :P

Eddie (min katt)

Miffo (Syrrans katt)

Underbett

Såhär ser Klangs tänder ut, han har verkligen underbett!

Sjuk..

Usch vad min hosta är jobbig, känns som jag ska spy ibland :( Vart i stallet heladagen, tog lite kort på hästarna, och mockade ur Carreras och Haddocks box. Lotus box var väldigt fräsch så han fick bara lite nytt spån :) Sen hem och äta tacos, var riktigt gött! Och nu har jag nyss gjort blåbärspaj så ska väll se om den går att äta :D hehe

Imorgon blir det nog träning på ridskolan, är så jävla seg idag och hostar sönder så fick skjuta upp det till imorgon ist :P Och snart kommer syrran så ska vi släppa in hästarna :)

Carrera

Lotus

Jojo

Klang

Snöööö....

Inatt hade det kommit ganska mycket snö. Jobbigt när hästarna får snödojjor :( Åkte hem till älsklings föräldrar och åt idag, vi tog fyrhjulingen dit :D var riktigt kul faktiskt :) Sen stallet och ge hästarna middag och vatten. Hem och städade, diskade, tvättade, hängde in allt tvättat också :P Sen ner till stallet igen och mockade och fixade allt, sen tog jag in hästarna :) Hem och fick mig riktigt god mat! Och nu är jag helt slut, och hostar sönder :(

Igår!

Igår var jag hemma från skolan, hostar sönder :( orkar verkligen inte va i skolan när man hostar så man håller på och spy nästan :o så jag var hemma och tvättade och plockade lite, sen skjutsade pappa mig så jag kunde handla :) Sen stallet och gick med Lotus en sväng. Och mockade & fixade allt inför kvällen.

Sen på kvällen gjorde jag bacongratäng i min ensamhet, tog hela 2 timmar, segt. men det är de värt för det är så gött med hemmagjord gratäng :D Speciellt mammas recept som jag snott :D Fick hit mamma & lillebror en sväng på mat också :)

Senare på kvällen kom äntligen min älskling hem och vi la oss och myste i sängen :)

Har inte lotus snyggaste grimman? x) Han syns ju iaf ;)

Spotify

Skaffade mig spotify inatt när jag kände att jag behövde lyssna på lite musik, all min musik försvann ju när mitt externa minne gick sönder :( Och jag hade verkligen all möjlig musik, måste skaffa mig ett nytt minne så jag kan spara något på datorn igen! Spotify saknar ju väldigt mycket bra musik, men det finns en hel del, och det är ju trots allt gratis, och låtarna tar inte massa plats på datorn :)

Täcket

Gillar verkligen mitt nya länntäckte jag köpte på lantmännen på rean :)

Träning för Johan Ekenberg

Tränade för Johan Ekenberg igår, Lotus gick så jävla bra! Min underbara häst :D Mycket energi, bästa formen, och lydig som vanligt:) Och kändes till och med mjuk i kroppen direkt när jag började värma honom :) Först blev det mycket att vi skulle få honom att få med sig bakbenen ordentligt, sen testade vi byten i språnget på en serpentin, och efter några gånger gjorde han flera bra byten på raken :D Det verkar falla på plats för honom lite nu, behövs ju några träningar till innan han kommer förstå vad som gäller :D Hoppas det fortsätter åt rätt håll nu! Fy vad kul det är :)

Min bästa Lotus! <3

Mina köp på Ullared


Allt de jag köpte i ullared, utom några grejer som är julklappar, men dom kan jag ju inte visa x)
Handlade för 1600 kr sammanlagt. så fick väldigt mycket för pengarna :D

Svettäcke till Carrera
Delta
Hink
Benlindor
Pälsglans
Massa ludd till grimmorna
Borstar
Hovkrats
Gula bots
Ridhandskar
Fårskinnshandske
Ridstrumpor
Nummerlapp
B-vitamin
Tamporger
Glidmedel x)
Sminkdutt
Tvättmedel
Hårfärg
Äggklocka digital
Hörlurar
James Dean t-skirt
Ridtröja
BH
2 leggins
Hårspray
Tvål
Doftljus
Duschkräm
Benvärmare

De va nog allt på bilden :D

R.I.P Fisen

Hon var en väldigt speciell katt. Och väldigt översocial. Och knäpp x) När man gosade med henne och hon mådde gött, då började hon dreggla i floder x) så man blev helt genomblöt av dreggel, väldigt fräscht ;) Och när vi precis fått henne, för 3,5 år sen, så sov hon alltid hos mig. Men gud vad jobbig, så fort man somnade så smög hon upp i ansiktet och skulle snutta på öronsnibben, så man hade dreggel i hela håret & örat xD Så ja helt normal var hon inte :P Hon låg alltid på skrivbordet och myste när jag satt vid datorn, när hon var mindre :) Hon följde mig överallt i huset. Men sen när jag blev tillsammans med Erik så fick hon inte vara på mitt rum längre eftersom han är allergisk. Så hon och de andra katterna myser mest i pannrummet, som kattluckan går till, där trivs de bra, eftersom det oftast är varmast där :) Men det är väldigt tomt utan henne :(

Kommer aldrig glömma dig, och tänker på dig.....!

Fisen när vi precis fått henne, bebisen :)

Skolan

Sitter i datasalen i skolan med Sandra, och väntar på att verkstan ska börja. Seeeegt. Känner inte alls för att vara här idag. Är nog på väg att bli sjuk, usch :( Sen när jag kommer hem ska jag packa upp alla grejerna från när vi var i ullared igår. Åkte 4 på morgonen och var hemma halv 12 på kvällen. Och var nästan på väg att inte komma hem alls. För bilen ville inte starta, så krånglade i 1,5 timme, men sen lyckades vi få igång den som tur var. Då var jag överlycklig kan jag lova ;) för det var verkligen iskallt inne i bilen, så är nog antagligen därför som jag börjar bli sjuk :(

Ikväll ska nog älskling köra mig till ridskolan så jag får träna lite på Lotus, han var ju tvungen att vila igår eftersom jag var i ullared, känns inte bra. Vill inte tappa för mycket nu. Och det är jättesvårt att hinna med att rida ut nu när det blir mörkt innan man ens hunnit komma hem, när man slutar sent. Som tur är slutar vi inte sent varje dag :)


3år tillsammans!

Idag har jag och min älskling Erik Berglind 3 år tillsammans! Och jag älskar dig bara mer för varje dag som går :) <3

Ullared

Klockan fyra inatt åker jag till ullared, med syrran och hennes kompis Jenny :D


Fars dag!

Låg kvar i sängen länge idag med älskling. gud vad gött det är :) Sen åkte vi och handlade lite fars dag presenter, senare hem till älsklings föräldrar för att äta, var kycklingpaj, riktigt gött! Sen fruktsallad & glass till efterätt! Passade väldigt bra eftersom jag varit sugen på det i flera dagar men inte orkat köpa frukt x) Sen åkte vi hem igen, för att fira pappa också :) Har inte hänt så mycket mer idag förutom att jag vart i stallet och fixat allt inför kvällen, och släppt in pollarna som vanligt. Carrera fick sig ett regntäcke idag, fick köpa det av syrran billigt för hon inte har någon häst det passar till, det är nytt & oanvänt :)

Carrera med sitt nya täcke!

Bio med älskling

Myste med älskling lite på morgonen :) Sen drog jag mig till stallet & fixade allt inför kvällen & efter det red jag ut en sväng på Lotus, som var väldigt överpigg! Skyndade mig hem för att duscha & fixa klart mig :) Sen åkte jag & älskling till karlstad för att gå på bion Saw 3D, filmen var helt okej, men som alla andra filmer blir de oftast sämre efter varje film :p Man märkte inte av 3Dn så mycket tyckte jag, bara lite blod & någon inälva som flög mot en :p Sen efter bion skulle vi egentligen dra och äta på något fint ställe, men både jag & älskling ville bara hem! :p Så det blev Mcdonalds ist x) Fin middag verkligen ;) Menmen våran 3års dag är ju igentligen på måndag, så kanske blir någon finare middag då eller något mys :)!

Fisen :(

Tyvärr så får jag skriva om inlägget, eftersom jag tydligen är en djurplågare enligt en person som låter katten leva i flera dagar efter skadan. Eftersom hon tydligen hade brutet bäcken, men det hade hon inte. Det konstiga är bara att en person som inte ens sett katten i verkligheten eller på bild när hon var skadad vet att hon brutit sitt bäcken. Hmm? folk slutar aldrig att förvåna. Nej jag är ju en djurplågare jag. För det första var det inte mitt beslut. Vi ringde, men fick som svar att avakta eftersom hon var så pigg som hon var. Hon var uppe och åt, var ute, när jag kelade med henne så trampade hon runt i knät och spann på friskt. Så jag tycker nog det är mer djurplågeri att inte låta katten leva isf! Hon verkade då verkligen inte lida.

Sen efter några dagar blev hon sämre och då fanns det inget att göra så hon var tvungen att tas bort :(
Hade det funntis något vi kunnat göra så hade vi såklart gjort det! Alla djuren betyder lika mycket, det är inte BARA hästarna som ska skötas om det tydligen skulle påstås också. Men får ta det psitivt eftersom det inte kunde klagas på hur hästarna blir skötta iaf :) Tycker det var så jävla töntigt att dra in katten bara för att du inte hade något bättre att försvara dig med x)


Civilpolisen :o

Haft långdag i skolan idag också, fast jobbade in lektioner så vi slutar kl 20 i 12 imorgon :D wiiie! Kom hem och åt, sen somnade jag en lite stund, sen stallet fixade med vatten & middag till hästarna. Sen mocka & fixade allt inför kvällen. Sen hem & vem har inte oturen att civilpolisen står där på våran väg och väntade tydligen på någon bil.. Så blev stoppad, men fick ingen böter eller något :D hade min fyhjuling som inte är vägreggad, och ingen hjälm. kunde blivit en del i böter det.. :p tur att vissa poliser faktiskt kan vara snälla :D

Stallet

Lotus box :)

Träning

Tränade för Elisabeth på kvällen, Lotus var lite sur ett tag, men blev bättre sen när han blev mjuk i kroppen :) tränade byten i språnget :D Först fattade han nog inte riktigt vad han skulle göra, men i slutet av passet, blev det några riktigt bra rena byten :D Har nästan aldrig gjort de med Lotus, bara på typ 4 träninger, sen gav vi oss eftersom vi inte var säkra på hur det skulle bli och så. Men nu är vi det, så nu blir det hårdträning på byten, och hoppas att dom kommer funka så snart som möjligt! :D

Skolan

Sitter i datasalen i skolan just nu, seeegt. Slutar inte förrens kl halv 4 idag. orkar inte de idag känner jag.. Men de får gå ändå, måste sköta mig! hehe. Sen efter skolan drar jag till stallet direkt och mockar & fixar allt inför kvällen. och ge hästarna middag, och antagligen hälla varmt vatten i vattenhinkarna i hagen eftersom det fryser konstant hela tiden just nu. Eftersom det inte blev någon träning igår, så får det bli det idag ist, kanske till och med för Elisabeth! Älskling ska skjutsa mig till ridhuset ikväll iaf :D

Uppdaterar nog mer sen :) och förhoppningsvis blir det lite bilder också :)

Min underbara Lotus!

Jag är så glad att Lotus kan anpassa sig bland storhästarna, så jag kan fortsätta tävla honom. För det vill jag verkligen. Känns helt fel bara jag tänker på att inte ha min Lotus. Och han är värd en hel del pengar, så om jag sålde honom skulle vi ha råd med en riktigt bra storhäst! Men det funkar inte så för mig. Jag vill inte ha någon annan, och hällre Lotus än en grandprix häst. Jag är en väldig tävlingmänniska, jag älskar att vinna, och få placeringar. Och jag älskar verkligen att visa upp oss på tävlingsbanorna! Men Lotus är värd mer för mig än att kunna tävla de högsta klasserna. Jag är glad så långt vi kan komma tillsammans. Jag skulle verkligen bli glad om vi klarar av MSV:B, men gör vi inte det så är inte det världens undergång. Vi klarar ju lätt av upp till MSV:C och det är högre än många ryttare med sina hästar kommer. så vi har ändå kommit längre än många andra med sina storhästar, som antagligen har kostat en hel del pengar att köpa! Så har jag min 6000kr häst ;) Det är inte alla som kommer så billigt undan med sina hästköp :D

Så jag är jävligt glad att jag aldrig kommer växa ur min älskade Lotus. Jag har haft honom sen han var bebis, och kan ha honom hela hans liv om jag vill. Det hoppas jag att jag kan. Men man kan ju aldrig vara helt säker. Men jag tror aldrig jag skulle klara av att sälja honom, skulle inte kunna se honom med en annan ryttare, och speciellt inte om man inte gillar vad de gör. Nej usch. Vill aldrig att det ska hända.

Min Lotus är det bästa jag har! <3


Alla våra starter tillsammans 2010


Lok/Regional Grums(Lillerud) - 3 april

LA:2: 64,65% - 4a
LA:4: 63,66% - första utanför placering, hade vunnit om JAG inte hade gjort en grov miss!


Regional Sörmon - 9 maj
LA:6: 63,33% - ingen placering, debut, och en domare som inte gillar oss.

Regional Trollhättan(Lilla Edet) - 23 maj
LA:4: 69.8% - 2a, en poäng till vinst
LA:6: 71,63% - 1a

Lok/Regional Karlskoga - 30 maj
LA:3: 64% - 5a, debut, ritten kändes inte bra.
LA:6: 63,49% - 2a

Regional Sunne - 5 juni

LA:4: 70,26% - 1a
LA:6: 66,04% - 1a

Regional Färgelanda - 3 juli
MSV:C2: 63,11% - 2 utanför placering. Debut. Och ingen höjdarritt.

Regional Lindesberg - 4 juli
LA:4: 71,95% - 1a
LA:6: 69,07% - 1a

Regional Gullhov - 11 juli
LA:4: 69% - 3a
LA:6: 70,7% - 4a

Regional Lilla Edet - 23 juli
MSV:C2: 65,11% - 4a
LA:1: 71,58% - 2a

Regional Hagfors - 25 juli
LA:4: 67,07% - 2a
LA:6: 69,77% - 3a

Regional Gyttorp - 6-8 augusti
LA:1: 72,63% - 1a
LA:2: 67,21% - 1a
LA:4: 65,37% - ingen plac, samma domare igen som jag blir nersömd av.
LA:4: 63,9% - första utanför placering. matt.

Regional Alingsås - 22 augusti
LA:4: 65,61% - första utanför placering - Lotus var rysk inne på banan!
LA:6: 59,07% - typ i mitten. en kanonritt. men tyvärr en domare som dömde ner oss för att Lotus är en ponny.

Regional Dyltabruk - 29 augusti
LA:6: 67,44% - 2a
MSV:C2: 64,96% - 2a - 3 domare
DM, fast inte för mig eftersom jag tävlar för värmland.

Regional Karlskoga - 3 oktober
MSV:C2: 60,22% - typ sist? - Nöjd med ritten! NERDÖMD av domare som inte gillar oss.

Regional Trollhättan - 10 oktober
MSV:C2: 63,56% - första utanför placering. Lotus busade inne på banan!
LA:6: 72,33% - 1a - en riktig kanonritt!

Regional Karlstad - 17 oktober
LA:6: 63,95% - 2a - ganska snålt bedömt, men var lika för alla.

Regional Falun - 30 oktober
LA:4: 71,46% - 1a - en av de bästa LA:4.
LA:6: 65,81% - 2a - allt stämde! nerdömd enligt många som såg ritten.

Vi har sammanlagt fått ihop 225 poäng! Och därmed ligger vi på åttonde plats i hela sverge av young riders! Och har kanske vunnit folksam riders cup 2010, är inte säker. Men hoppas!

Haft ett första kanonår mot hästarna, Lotus har hävdat sig otroligt bra trots att han är en C-ponny. Vi har visat att det faktiskt går! Även om man har domare emot sig ibland så får man bita ihop och fortsätta kämpa! Det är ju trots allt bara 3 olika domare som dömt ner oss i år. Bland annat 2 av dom dömde ner oss förra året när vi tävlade som ponny. Synd bara att en av dom ska dömma precis överallt. Så har tävlat 2 gånger för henne i år. Och sen strukit oss resten när hon dömt. Onödigt att åka iväg och tävla när man vet hur bra det än går så får man alltid sugig %, eller så dömmer hon upp massa andra så man hamnar en bit ner ändå.

Men sen så har vi fått på många tävlingar otroligt bra %!


Vill inte ha mer snö!

Usch det slutar ju aldrig att snöa! :( kommer väll bli insnöade tills imorgon ;) Kom nyss hem från stallet, gött och vara färdig! Sen ner igen och släppa in hästarna, var lite väl tidigt nu.. Men dom är ju inte så jätteroade ute i snön direkt. Och Carrera ser ut som ett snömonster x) Ska testa ett regntäcke till henne sen innan vi ska släppa in dom, för när det är sånt här väder är det gött och ha lite skydd. Men hon har ju så mycket päls så hon fryser ju verkligen inte iaf:)

Nu ska syrran klippa mig! :D

Snö :(

Fan nu sket min dag sig, jag som tänkte rida ut, det gick ju inte speciellt bra när det typ blir snöstorm? :( Ska se om det kanske blir en sväng till ridskolan ikväll om mamma kan. Så min Lotus får bli av med lite energi :p Ska snart dra ner till stallet och mocka & fixa allt inför kvällen iaf. Och ge hästarna middag :)

Sen kommer syrran och ska klippa & färga håret på mig. Gött! börjar se lite risig ut i barret nu ;)

Lotus 2005-2010


sommaren 2005

Vinter 2006

Vinter 2007

Vinter 2008

Vinter 2009

Sommar 2010

Nästan vinter 2010

Bilder jag målat i paint







Min katt Majsan :D

Ikväll

Nu har jag nyss kommit hem ifrån stallet, mockade & fixade allt, och släppte in hästarna :) Carrera är verkligen helt underbar att hantera det senaste, förut när man skulle ta av grimman innan boxen kastade hon med huvudet så hon höll på att springa in i boxkanten x) Nu ställer hon sig och väntar innan boxen, och väntar försiktigt tills man fått av grimman sen går hon lugnt in :) Och Lotus är han lite ivrigare o vill gärna kasta iväg både mig och grimman när jag ska ta av den innan boxen:P Och gamle Haddock springer lös in han, han vet exakt vart han bor :) Underbara hästar :)
När jag kollade rottfällan, så satt det en mus där, som katten hade åte på så det hängde ut inälvor, det var lite snuskigt :p

Nu ska jag snart äta kvällsmat, älskling som lagat <3 sen ska jag kolla på pensionärsjävlar x) fyfan vad jag skratta förra avsnittet, hoppas det är lika bra denna gången :D




Duktig Carrera!

Idag var Carrera jätteduktig. Min kusin Louise skrittade på Carrera i ungefär 20 min. Med många stopp & godis såklart. Och hon brydde sig knappt om något i omgivningen, farmor gick förbi med sina stavar, och grannen kastade ved i skottkärran. Men i början när Louise satt upp så vägrade Carrera gå framåt, tror hon blev lite osäker, men när jag fick fram henne ett steg, så fick hon godis, och sen ett steg igen, så fick hon godis ännu en gång. Och efter det gick hon så lätt framåt helatiden och lyssnade jättebra på vad hon skulle göra. Så fort hon förstår vad hon ska göra, och vet att hon är duktig så gör hon det väldigt glatt :) Med mycket beröm såklart. Det går inte göra något med henne om hon inte får mycket beröm, börjar verkligen fastna för henne nu.. :) trejde gången någon sitter ordentligt på henne idag :)

Och därför jag inte sitter på henne själv är att jag inte har någon som kan leda henne åt mig, vågar inte låta Louise på 12 år hålla henne när jag sitter på, eftersom jag inte tror hon kan hålla henne om det skulle bli så att hon blir rädd för något, hon är ganska sprättig av sig :P Och hon verkar redan lita väldigt mycket på mig :) Men så fort jag får med mamma till stallet när det är ljust så ska jag sitta på henne :) och försöka få kort också :D


Tjejkväll

På kvällen igår drog jag till Sandra som fyllde 19år! Åt tacos och drack lite :) Kul och få träffa dom bästa! Händer inte allt för ofta nu förtiden :( Man hinner ju inte med så mycket mer än hästarna om dagarna, och annars är man för lat att orka dra någonstans (A) Menmen, verkligen kul och träffa er! :D

Jag, Linda & Therese

Michelle & Jag

Jag

Sandra



Carrera

Drog till stallet tidigt idag, och mockade & fixade klart allt i stallet inför kvällen. Sen tog jag in Carrera och borstade, och hon tog nästan upp hovarna själv när jag kratsade dom. duktig ponny! Sen sadlade & tränsade jag, som också gick kanonbra. Hon har blivit så duktig på bara några dagar nu :D Sen gick jag en sväng med henne, och Louise min kusin hängde på henne medans jag hålde i Carrera :) sen så satt hon på henne också, och skrittade,
Carrera var verkligen jätteduktg! Då sken jag som en sol resten av dagen kan jag lova ;) för jag har bara suttit ordentligt på henne en gång innan och då blev det början på rodeo. Sen har jag bara hängt på henne många gånger efter det eftersom hon trivdes bättre med det. Och man kan verkligen inte stressa med henne, så det går sakta men säkert framåt :D

Film från LA:6 i Falun


RSS 2.0